Utakmice doigravanja za Premijer ligu BiH

Iskra ponovo na Čičkušićev pogon, Krivaja slavila na gostovanju kod Bosne

Esmer Oštraković

Danas su odigrane nove utakmice u borbi za plasman u rukometnu Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

Iskra je na domaćem terenu ostvarila pobjedu protiv ekipe Goražda, te se sada nalazi u sjajnoj situaciji da sama odlučuje o svojoj sudbini.

Naime, Iskra će na svom terenu dočekati ekipu Bosne, te im treba pobjeda sa više od dva gola kako bi izborili nastup u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Kada je riječ o večerašnjoj utakmici, Iskra je slavilla sa 32:28, a do pobjede ih je ovdio sjajni Benjamin Čičkušić koji je postigao devet golova.

U drugom susretu večeri ekipa Krivaje ostvarila je pobjedu na gostovnaju kod Bosne sa 30:22, a na poluvremenu je bilo 11:11.

Iskra - Goražde 32:28 (12:14)

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Iskra: Agić, Halilović Velić, Bostan 4, Zukić 3, Zvekić 3, Laković 2, Rujanac, Šupić, Seferović 1, Vokši 6, Jelenić 4, Popaja, Čičkušić 9

Goražde: Pleh, Bukva 3, Omanković 4, Hubanić, Pušić 7, Jamak 2, Pilav 2, Čamo, Bečić, Žiga 6, Dekić 3, Vrana, Krakonja 1, Fazlić, Fejzić, Uglješa

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.