RK Iskra: Službeni predstavnik Krivaje prijetio našim igračima i rekao im da će ih strpati u zatvor
Foto: Elvedin Tajar

Rukometašima koji su bili pozitivni na koronavirus

RK Iskra: Službeni predstavnik Krivaje prijetio našim igračima i rekao im da će ih strpati u zatvor

E. Čaušević

Dosta prašine diglo se nakon sinoćnje utakmice u Bugojnu gdje su rukometaši Iskre pobijedili Krivaju sa 36:32 u trećem kolu doigravanja za popunu Premijer lige.

Naime, za bugojanski klub debitovao je Benjamin Čičkušić koji je prije mjesec dana potpisao ugovor s Iskrom. On nije imao pravo nastupa u prva dva kola zbog administrativnih problema, a zanimljivo da je sinoć dobio dozvolu da igra protiv Krivaje.

Dopis da Čičkušić može igrati stigao je u desetoj minuti ove utakmice, a trener Iskre ga je odmah poslao na teren. On je bio i jedan od najboljih pojedinaca na meču jer je zabio deset golova, te je vodio Iskru do pobjede.

Zbog ovog poteza diglo se dosta prašine, a prvi su reagovali iz RK Goražde koji su poručili da napuštaju doigravanje, te da neće biti dio takvog cirkusa. Ubrzo nakon toga oglasila se i Krivaja iz koje tvrde da Čičkušića uopšte nije bilo u zapisniku, te da on nije imao pravo da igra.

Nakon svih tih optužbi odlučili su da se oglase i iz RK Iskra, te su uzvratili udarac sinoćnjem protivniku, odnosno predstavniku kluba iz Zavidovića. Harisu Galijaševiću.

Na našu adresu stiglo je saopštenje RK Iskra koje u nastavku možete pročitati u cjelosti.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Top Komentari

DamirS
Sve mogu razumjeti, možda su Čičkušiću trebali ranije izdati licencu, možda je mogao igrati prve dvije utakmice ali nije. Nije imao licencu, bilo to pravedno ili ne. Licencu je dobio tek TOKOM 3. utakmice. Znači nije bio u zapisniku i NIJE smio igrati. Ne možeš zapisnik mijenjati u pola utakmice i ubacivati igrača. To je baš smiješno a i neregularno. A druga je priča da li je bilo uredu to što mu nisu odmah dali licencu.
3 3
Ragnar1234
koji cirkus covjeka nema u zap i udje u 10 min nije li repka izbacena samo sto covjek nije bio u zap. liga sramota
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi