U Herthi bijesni što je Piatek putovao u BiH

Poljaci se brane od kritika nakon meča u Zenici: "Selektor ga ne može tek tako pustiti da ide"

Endin Čaušević

Reprezentacija Poljske sinoć je slavila u meču drugog kola Lige nacija u Zenici protiv Bosne i Hercegovine sa 2:1.

BiH je uspjela prva doći do prednosti u ovom susretu kada je Hajradinović pogodio s bijele tačke, no gostujuća selekcija je preokretom uspjela da osvoji tri boda.

Prije ovog meča diglo se dosta prašine oko poljskog tima jer je na udaru bio selektor Jerzy Brzęczek. Naime, čelnici Herthe iz Berlina kritikovali su selektora Poljske što je odlučio da vodi u Zenicu napadača Krzysztofa Piateka.

Iz Herthe su tražili da se Piatek vrati u klub nakon meča protiv Holandije, te da ne putuje u BiH koja je na listi rizičnih zemalja. Međutim, Brzęczek je to odbio uraditi i poveo je Piateka u Zenicu iako će on sada morati pet dana u izolaciju kada se vrati u Berlin.

Međutim, stvari su se dodatno "zakuhale" sinoć nakon utakmice nakon što su iz Herthe shvatili da Piatek uopšte nije ni igrao. Oni su poslali novu poruku FS Poljske i pokazali su svoj bijes zbog takve odluke.

Nakon utakmice kratko se oglasio i Jakub Kwiatkowski koji je glasnogovornik FS Poljske. On je poručio da njima uopšte nije jasno zbog čega Hertha toliko kritikuje Brzęczeka.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

"Iznenađen sam tim kritikama na račun Brzęczeka zbog toga što je poveo Piateka u Zenicu. Istina je da on nije odigrao ni minute večeras, te su iz Herthe poručili da im nije jasno zašto ga je poveo u Zenicu, ali on je dio reprezentacije i ne može mu selektor tek tako dozvoliti da napusti reprezentaciju bez obzira o kakvoj utakmici se radi", rekao je Kwiatkowski.

Piatek će zbog petodnevne izolacije propustiti meč DFB Pokala između Herthe i Braunschweiga koja se igra u petak.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.