Brzęczek: Nisam iznenađen odlukom Bajevića da napravi toliko izmjena u sastavu

Selektor Poljske nakon meča

Brzęczek: Nisam iznenađen odlukom Bajevića da napravi toliko izmjena u sastavu

Endin Čaušević

Reprezentacija Poljske večeras je slavila u Zenici protiv BiH (1:2) u meču drugog kola Lige nacija.

Zmajevi su uspjeli doći do prednosti, ali Poljaci su u nastavku meča preokrenuli na 2:1, te odnijeli tri boda iz Zenice. Nakon meča održana je press konferencija gostiju na kojoj se obratio selektor Jerzy Brzęczek.

"To nije česta situacija s Poljskom da preokrenemo rezultat, to smo uspjeli protiv Kazahtana jedino otkako sam ja tu. Najvažnije je da smo uzeli tri boda, te da su se igrači vratili nakon gola iz penala koji ih je probudio. Prije toga lopta je previše išla nazad, ali nakon gola se popravila igra, bili smo dosta brži i agresivniji što nam je dalo rezultat", rekao je Brzęczek i nastavio.

Komentar na Bajevićev iznenađujući sastav?

"Nisam bio iznenađen odlukom i sam sam napravio pet izmjena. Mnogi igrači nisu fizički spremni i to je jasno. BiH je bila umornija i naš tim je bio fizički dominantniji. Stvorili ste nekoliko dobrih prilika i moglo je biti 2:2".

Penal za BiH?

"Nisam još vidio taj snimak, ali meni se čini da to ipak nije bio penal. I sam igrač mi je rekao da tu nije bilo previše kontakta. Čini mi se kada bi se takvi faulovi stalno svirali onda bi bilo dosta više penala u fudbalu".

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Koji igrač BiH ga je impresionirao najviše večeras?

"Naravno Džeko je najveća zvijezda i to je posebna klasa i sam gol protiv Italije svjedoči da je to igrač svjetske klase. Mi svakom timu pristupimo s poštovanjem, ali mi gledamo nas i našu igru i tako se pripremamo", zaključio je Brzęczek.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi