Deklasirani na svom terenu od Norveške

I selektor Sjeverne Irske je sinoć dosta kombinovao sastav: Za mjesec dana ćemo biti sigurno jači

Endin Čaušević

Bh. reprezentacija narednog mjeseca igra na meč baraža protiv Sjeverne Irske za odlazak na Evropsko prvenstvo.

Zmajevi su sinoć poraženi u Ligi nacija od Poljske (1:2), ali sigurno da je već sada fokus na utakmici polufinala baraža protiv Sjeverne Irske. Utakmica protiv Sjeverne Irske na programu je 8. oktobra i prema svemu sudeći će se ovaj meč igrati u Zenici.

Međutim, naš rival u baražu sinoć je doživio dosta teži poraz u Ligi nacija. Naime, Sjeverna Irska je na svom terenu igrala protiv Norveške koja ih je deklasirala sa 5:1.

Jasno je bilo da će nakon meča selektor ovog tima Ian Baraclough biti na meti kritika, ali je on objasnio zbog čega je napravio nekoliko promjena u sastavu i preuzeo je odgovornost na sebe.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

"U posljednjih 24 ili 36 sati smo barem pet puta promijenili početni sastav. Tu su mali problemi s povredama nekih igrača i nismo željeli ništa da rizikujemo. Možda smo mogli igrati s drugačijim timom i da je u pitanju baraž za EP sigurno bismo to uradili, ali ovako nisam htio da rizikujem i preuzimam odgovornost na sebe", rekao je Baraclough, te se osvrnuo na meč protiv BiH.

"Moramo gledati širu sliku i nije bilo potrebe da se rizikuje večeras da se možda neki igrač teže povrijedi i da ga izgubimo za meč protiv BiH. Momcima sam rekao da ih neću osuđivati za ovaj poraz i da vjerujem da ćemo narednog mjeseca biti dosta jači".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.