Bergwijn srušio Poljake, Sjeverna Irska se izvukla u Rumuniji

Bilo je dosta zanimljivo večeras

Bergwijn srušio Poljake, Sjeverna Irska se izvukla u Rumuniji

S. Grebović

Večeras se širom Evrope igralo prvo kolo novog ciklusa UEFA-ine Lige nacija u kojem je viđeno nekoliko iznenađenja.

U dvoboju dvaju ekipa iz naše grupe Nizozemske i Poljske domaći su slavili minimalnim rezultatom 1:0. Heroj domaćih bio je Tottenhamov Steven Bergwijn koji je loptu ubacio u praznu mrežu nakon lijepog ubačaja Hateboera u 61. minuti.

Poljaci su u ovom meču igrali bez svoje prve zvijezde Roberta Lewandowskog, a upravo će sa nama igrati naredni susret i to za tri dana u Zenici.

Nizozemska - Poljska 1:0

Naš rival u baražu za EURO, selekcija Sjeverne Irske, poražena je na gostovanju u Rumuniji 1:0. Puscas je domaće doveo u vodstvo u 25. minuti, a deset minuta kasnije gostujući igrač Magennis je zaradio drugi žuti, odnosno crveni karton čime je Rumunima uveliko otvorio vrata trijumfa.

Ipak, do istog nisu došli jer je Whyte četiri minute prije kraja lijepo pogodio i Sjevernoirce spasio poraza u ovom susretu.

Utakmica između naše selekcije i Sjeverne Irske na rasporedu je 8. narednog mjeseca.

Rumunija - Sjeverna Irska 1:1

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Austrijanci su golovima Sabitzera i Gregoritscha slavili na gostovanju u Norveškoj kojoj nije pomogao ni Haaland koji je bio strijelac utješnog gola za domaće.

Bodove su podijelili i Škotska i Izrael odigravši 1:1, dok su sa 0:2 Albanci slavili u Bjelorusiji, a Češka u komšiluku kod Slovačke 3:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi