"Uperio sam selektoru pušku u glavu i pitao ga: Jel' ti sada žao što me nisi ubacio?"

Lafferty i njegova "šala"

"Uperio sam selektoru pušku u glavu i pitao ga: Jel' ti sada žao što me nisi ubacio?"

Kyle Lafferty, 32-godišnji napadač, bivši je reprezentativac Sjeverne Irske, sa kojom je imao čast učestvovati i na Evropskom prvenstvu 2016. godine.

Tokom emisije "Open Gaol", Lafferty se prisjećao raznih anegdota iz karijere, pa je na dnevni red došla i "šala", trenutak kada je selektoru Sj. Irske, tokom Eura 2016. godine, uperio pušku u glavu.

Laffety i dalje smatra da se to što je učinio može nazvati šalom. Mada je teško shvatiti šta je tu bilo smiješno.

Sve se desilo nakon utakmice Sj. Irske i Velsa.

Sjevernoj Irskoj je pobjeda nad Ukrajinom u grupnoj fazi donijela prolazak u osminu finala, ali je tamo ova selekcija elminisana od strane Velsa.

Lafferty nije igrao u velikoj pobjedi nad Ukrajinom, ali jeste u minimalnom porazu od Velsa.

"Nakon utakmice sa Velsom smo napravili oproštajnu zabavu. Sa nama su bila i trojica momaka iz osiguranja, oni su nas uvijek pratili. Da nas dvojica krenemo u prodavnicu, jedan bi uvijek išao sa nama. Stalno su nosili oružje, bili su to momci s kojima ne smijete da se zezate. Ipak, sprijateljili smo se i oni su počeli piti na toj zabavi", prisjetio se Lafferty, pa nastavio:

"U jednom momentu su rekli da moraju otići i da će se vratiti za 10 minuta. Mislili smo da idu po još pića, iako ga je tu već bilo puno, ali vratili su se sa svim svojim oružjem. "Night vision" naočale, puške, sve..."

Tada je Kyle Lafferty, nekadašnji igrač Norwicha, Palerma, Rangersa i Sunderlanda, dobio svoju "sjajnu" idaju.

"Selektor Michael O'Neill je sjedio na drugoj strani sobe. Uzeo sam pušku i otišao do njega. Uperio sam mu pušku u glavu i u šali rekao: Da li ti je sad žao što me nisi ubacio protiv Ukrajine?", izjavio je Lafferty.

Na kraju se ipak Lafferty zapitao šta mu je tada prolazilo kroz glavu...

Kyle Lafferty je trenutno slobodan igrač pošto mu je istekao ugovor sa Sunderlandom.

Top Komentari

Penderinos
Kako samo duhovito, opiješ se do daske, mozak ti pluta u alkoholu i onda uperiš pušku na covjeka. Da si potegao drugacije bi pricao sada
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi