Nisu željeli da previše gnjave

James je potpisao za Everton, a Real je sa ovim timom postigao neobičan dogovor

Midhat Šljivak

James Rodriguez postao je novi član Evertona.

Tim sa Goodison Parka dogovorio je dolazak kolumbijske zvijezde iz Real Madrida, a iako su se spominjale brojne cifre Everton za sada neće isplatiti ništa na račun Kraljeva.

Dogovor između dva kluba je sasvim jasan. Everton dobija Jamesa, a Real će određeni novac dobiti tek od naredne prodaje fudbalera, a navodno je i ta cifra poprilično mala.

Ipak, ono čega se Real uspio riješiti je Jamesova ogormna plata. On je sa bonusima u Madridu zarađivao oko 20 miliona eura i Real se tog utega uspio riješiti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Očigledno se i James zasitio Madrida. Odrekao se gotovo 50 procenata plate koju je imao u Realu i najbitnije mu je da igra fudbal.

James je 2014. godine stigao u Real iz Monaca za 75 miliona eura, dvije godine je igrao na posudbi u Bayernu, a za Real je upisao 125 nastupa i zabio je 37 golova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.