Foto - EPA

Datum je u opticaju

Fury protiv Wildera u Las Vegasu pred navijačima

Midhat Šljivak

Tyson Fury vjerovatno će braniti pojas WBC prvaka svijeta protiv Deontajya Wildera u Las Vegasu.

Iako još nije zvanično potvrđen datum borbe, promotor Bob Arum je u izjavi za ESPN istakao veliki optimizam da će se treći meč dvojice teškaša odiržati 19. decembra na novom Allegiant stadionu u Las Vegasu.

"Pokušavamo sve da se to desi. Razgovarali smo sa čelnicima grada, sa Raidersima i optimistični smo za Las Vegas", rekao je Arum.

Arum je također potvrdio da bi se ova borba mogla održati pred navijačima. Nažalost, puni kapacitet neće biti dozvoljen (72.000) već će biti 10 do 15 hiljada ljudi.

Podsjetimo, Fury je u februaru ove godine deklasirao Wildera i uzeo mu je pojas, a prvi meč iz decembra 2018. godine završen je neriješeno.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.