Poznat datum borbe Fury - Wilder uz prisustvo publike u dvorani
Foto - EPA

Bit će to pravi spektakl

Poznat datum borbe Fury - Wilder uz prisustvo publike u dvorani

M. Šljivak

Tyson Fury i Deontay Wilder konačno su saznali datum svoje treće borbe.

Nakon što je koronavirus zaustavio svijet boksa na nekoliko mjeseci, sve se polako vraća u normalno stanje, pa ćemo do kraja godine vjerovatno vidjeti i treći obračun sadašnjeg i bivšeg WBC prvaka Tysona Furyja i Deontayja Wildera.

Meč bi se trebao održati 19. decembra, lokacija nije poznata, ali ono što je sigurno je da će publike biti.

Potvrdio je to za Sky Sports prvi čovjek Top Rank promocije Brad Jacobs.

"Gledamo prema 19. decembru i nadamo se da će se do tada sve vratiti u normalnu situaciju. Tražimo lokacije širom svijeta i vidjet ćemo gdje ćemo na kraju održati borbu. Očekujem i publiku u dvorani, vjerovatno sa 50 posto kapaciteta", rekao je Jacobs.

Fury je u februaru ove godine deklasirao Wildera i uzeo mu je naslov prvaka svijeta nokautom u sedmoj rundi, a prvi meč ovog dvojca iz 2018. godine završen je neriješeno.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti