"Borbe neće biti, čovjek se jednostavno us*ao"
Foto - EPA

Fury ne vjeruje da će borbe biti

"Borbe neće biti, čovjek se jednostavno us*ao"

M. Šljivak

Svijet boksa bez ikakve dileme želi da vidi borbu za apsolutnog prvaka svijeta između Anthonyja Joshue i Tyson Furyja.

Ipak, iako se u proteklom periodu često pregovaralo o mogućoj borbi, uvijek je bilo određenih prepreka. Bivši bokser Carl Froch je u svom podcastu objavio da mu je Fury javio kako borbe neće biti.

"Postavio sam na Instagram story fotografiju Joshue i Furyja licem u lice uz sat iznad toga. Zatim mi se javio Tyson Fury", rekao je Froch i otrkio je šta mu je Kralj Cigana napisao:

"Borba se neće desiti. Čovjek se jednostavno us*ao. On i njegov promoter suznaju da ću proći kroz njega kao vruć nož kroz puter", Furyjeve su riječi koje je prenio Froch..

Ipak, Froch je uvjeren da će na kraju sve biti kako treba i da će borba biti dogovorena. Za sada je to nemoguće jer pred sobom i Fury i Joshua imaju borbe koje moraju odraditi i to protiv Deontayja Wildera i Kubrata Puleva.

Eventualni meč mogao bi se održati nekad u 2021. godini, ali za sada nikakvog dogovora nema.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi