Fury spasio čovjeka koji je spriječio njegov prvi poraz u karijeri: Poslao mi je novac za porodicu
Foto - EPA

Kralj Cigana oduševio sve

Fury spasio čovjeka koji je spriječio njegov prvi poraz u karijeri: Poslao mi je novac za porodicu

Midhat Šljivak

Tyson Fury odlučio je pomoći čovjeku koji je 2019. godine spriječio prvi poraz u bokserskoj karijeri za Kralja Cigana.

'Cutman' Jorge Capetillo bio je u uglu Tysona Furyja u meču protiv švedskog boksera Otta Wallina, a u kojem je britanski bokser bio na rubu poraza.

Razlog je bila ogromna posjekotina iznad desnog oka. Wallin je konstantno ciljao povredu, ali je čudesni Capetillo uspio da 'zakrpi' Furyja, koji je ne kraju pobijedio u ovom meču.

Godinu dana kasnije Capetillo se našao u problemima. Zbog svega što se dešava bio je primoran zatvoriti dvoranu i ostao je bez novca, a zatim je uskočio Fury.

"Bio je izuzetno darežljiv. Trebao sam biti u uglu Jessieja Vargasa 14. marta u New Yorku, ali je borba otkazana. Vratio sam se kući bez novca, morao sam zatvoriti dvoranu, a zatim se javio Fury. Poslao mu je poruku i ponudio je pomoć. Poslao mi je novac za porodicu i raspitivao se za stanje", rekao je Capetillo za Sky Sports.

Nakon borbe s Wallinom Fury je napao pojas WBC prvaka protiv Deontayja Wildera kojeg je na kraju i pobijedio, te je ponovo došao na tron.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi