Uskoro stiže na ljekarske preglede

Otkriveni detalji Džekinog ugovora s Juventusom

Endin Čaušević

Italijanski mediji objavili su večeras da je konačno završena saga u koju su uključeni Edin Džeko i Arkadiusz Milik.

Milik je konačno pristao da iz Napolija pređe u Romu gdje će biti zamjena za Edina Džeku koji ide u Juventus. Milik je dogovorio danas sve s rimskim klubom, te se očekuje uskoro na ljekarskim pregledima.

Džeko već deset dana čeka da se ovi pregovori završe jer je on već davno sve dogovorio s Juventusom. Kada Milik krene put Rima to će biti zeleno svjetlo za Dijamanta da može spakovati kofere i ići u Torino na ljekarske preglede i potpis ugovor.

Italijanski novinar Romeo Agresti objavio je večeras da su Juventus i Roma definisali dogovor oko Džeke, te da će rimski klub zaraditi 16 miliona eura za bh. napadača uključujući i bonuse.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Agresti je još otkrio da će Džeko zarađivati 7.5 miliona eura koliko je imao i u Romi, te da će potpisati ugovor na dvije sezone. Ljekarski pregledi trebali bi biti uskoro zakazani u trening kampu Stare dame.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.