Kolić je eksplodirao ove sezone u zeničkoj Fortuni, što je bio jasan znak da ga angažuju s Bilinog polja, te pojačaju konkurenciju u vrhu napada

Bivši napadač Fortune u nedjelju debituje za crno-crvene

Besim Kolić novi igrač NK Čelik · Zvanično

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

NK Čelik od ponedjeljka ima novi Upravni odbor, a na novim ljudima je da rade na stabilizaciji kluba, iako je naravno težak i dugotrajan period pred njima.

Kao što smo već pisali crno-crveni su prošle sedmice angažovali dvojicu mladih nogometaša Amara Šišića i Sulejmana Salkića, koji su već u prvoj utakmici protiv Borca iz Tetova pokazali da će biti pojačanja za ekipu.

Jučer su crno-crveni i zvanično angažovali novog igrača o kojem smo već pisali. Riječ je o 20-godišnjem ofanzivcu Besimu Koliću, koji je jučer potpisao ugovor s Čelikom, te će biti na raspolaganju šefu struke za naredni meč.

Kolić je svoju karijeru počeo u zeničkoj Fortuni, igrao je još za zenički Rudar, a na početku ove sezone naprosto je eksplodirao u redovima Fortune. U pet mečeva Kupa ZDK i FBiH, ovaj ofanzivac je postigao devet golova (Čelik 2, Rudar Breza 3, Pofalići 2, Stupčanica 1, Slaven 1), dok je u pet utakmica Kantonalne lige ZDK za svoj tim postigao pet golova.

Potražite više informacija na temu Kantonalna liga ZDK:

Ukupno 14 golova u 10 utakmica ove sezone dovoljan je bio znak da ga ljudi s Bilinog polja angažuju. Kolić će sigurno dobro doći Zeničanima, budući da je igrač do 21. godine, te će zajedno sa Čičkom i Mahmutovićem činiti napadački trojac u narednim utakmicama.

Svoj debi ovaj mladi napadač će imati u nedjelju, kada NK Žepče 1919 na svome terenu dočekuje NK Čelik u derbiju jesenjeg dijela prvenstva, budući da obe ekipe imaju maksimalan učinak nakon četiri odigrana kola.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.