Haris Dilaver novi igrač albanske Vllaznie
Nakon BiH, Grčke i Uzbekistana, Albanija će biti četvrta država u kojoj će svoj nogometni kruh okušati iskusni napadač

Bivši napadač Čelika, Mladosti, Viteza

Haris Dilaver novi igrač albanske Vllaznie · Zvanično

D. Kurbegović

Prije 10-tak dana pisali smo da bi Haris Dilaver trebao svoju karijeru nastaviti u Albaniji.

Danas je konačno i završena saga oko njegovog narednog kluba, a to je albanska Vllaznija koju s klupe predvodi Thomas Brdarić.

Ovu informaciju za naš portal potvrdio je i ovaj 30-godišnji napadač.

"Istina je, danas sam zvanično postao član Vllaznie i zadovoljan sam novim klubom u svojoj karijeri. Potpisao sam ugovor na godinu dana, pun sam motiva da se pokažem ovdje u Albaniji i da opravdam epitet pojačanja. Klub je dobar, imaju velike ambicije i drago mi je što sam došao ovdje. Vjerujem da ću ubrzo debitovati za novi klub, a naravno i početi postizati golove, zbog čega sam i doveden ovdje", istakao je za SportSport.ba Haris Dilaver.


Dilaver je početkom godine potpisao za ekipu Nasaf Qarshi iz Uzbekistana, a početkom augusta nakon sedam odigranih utakmica raskinuo je saradnju s ovim klubom.

Zeničanin je karijeru počeo u NK Čelik, gdje je prošao sve omladinske kategorije, te igrao za seniorski tim. Nakon toga odlazi u FK Vitez sa kojim je izborio historijski ulazak u Premijer ligu. Nakon dvije sezone u Vitezu odlazi u Mladost iz Doboja kod Kaknja, s kojom također ulazi u Premijer ligu, te se zadržava dvije godine, a kao najbolji strijelac kluba odlazi u grčki Platanias. Nakon pola godine vraća se u Čelik, kojem je svojim golovima pomogao da ostane u Premijer ligi. Slijedi novi odlazak u Mladost, te zatim povratak u Čelik, da bi u februaru ove godine nakon dugovanja napustio NK Čelik, te karijeru nastavio u Uzbekistanu.

Zanimljivo da za ekipu Kukesia od ove sezone nastupa i Kenan Horić, bivši saigrač Harisa Dilavera u Čeliku, te bi uskoro u Albaniji trebali gledati duel između nekadašnjih saigraća.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

majstor23
Sretno Harise!
2 1
Zenicanin
E jesu se usrecili
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi