Foto - EPA

Prelazi u Juventus za 15 miliona eura

Džeko u ponedjeljak na ljekarskim pregledima, debi protiv Rome na Olimpicu?

M. Šljivak

Edin Džeko u ponedjeljak će postati novi igrač Juventusa.


Saga oko prelaska bh. dijamanta iz Rome u redove Stare dame je konačno završena i Edin će u transferu vrijednom 15 miliona eura pojačati napad italijanskog prvaka.

Sky Italia javlja kako će Džeko u nedjelju navečer otputovati u Torino, ljekarski pregledi zakazani su za ponedjeljak, kada će biti i zvanično predstavljen kao novi igrač Bianconera.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Debi će Edin imati upravo protiv Rome 27. septembra. To će sasvim sigurno biti emotivan trenutak za njega jer je u Romi proživio vjerovatno i najbolje trenutke karijere.

Džeko je u dresu Vučice odigrao 222 utakmice i postigao je 106 pogodaka. Jedan je od najboljih stranaca u historiji kluba sa Olimpica i sigurno je da će im zauvijek ostati u sjećanju.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.