Dijamant seli u Torino

Bivši igrač Juventusa prizivao Suareza, pa komentarisao Džeku: U klubu sigurno znaju šta rade

E. Čaušević

Bh. napadač Edin Džeko će prema svemu sudeći napustiti Romu i u narednim danima potpisati za Juventus.

Džeko je već spreman da karijeru nastavi u Staroj dami, te bi uskoro trebao doputovati na ljekarske preglede. Transfer je kočio Arkadiusz Milik koji će biti Džekina zamjena u Romi jer je konačno postignut dogovor ovog kluba i Napolija.

Italijanski mediji objavili su da je Milik već prošao ljekarske preglede, te da bi danas trebao doputovati u Rim. To znači da će i Džeko put Torina i kako stvari stoje u narednim danima sve će biti ozvaničeno.

Povodom ovog transfera oglasio se i nekadašnji igrač Juventusa, Claudio Marchisio, koji je u početku nekako "navijao" za dolazak Luisa Suareza. Marchisio je označavao Suareza na Instagramu i zvao ga da dođe u Juventus, ali mu se želja nije ispunila.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Međutim, nekadašnji veznjak Juventusa svjestan je da će ovaj klub dobiti veliko pojačanje dolaskom Džeke. Nedavno je pratio duel Italije i BiH gdje ga je Dijamant ponovo oduševio.

"Našalo sam se na društvenim mrežama oko toga kako čekam Suareza u Torinu i označio sam ga nekoliko puta. Međutim, i Džeko će biti odlično pojačanje. Gledao sam meč Italije i BiH i jasno je da se radi o fantastičnom igraču. Siguran sam da u Juventusu znaju koga trebaju dovesti i sigurno je da će to biti odlično pojačanje", rekao je Marchisio.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.