Ima 'većih' i od Messija?

Ronaldinho birao trojicu najboljih svih vremena, izostavio Messija!

E. Škorić

"Ne volim ga uspoređivati s bilo kime ili reći da je najveći nogometaš ikad", rekao je Ronaldinho na pitanje da li je njegov bivši saigrač Lionel Messi među tri najbolja svih vremena.

Bivši brazilski reprezentativac i igrač Barcelone imenovao je trojicu igrača koje smatra konkurentnim za titulu najvećeg nogometaša svih vremena.

"Diego Maradona, Pele i Ronaldo. Teško je reći da je Messi najbolji u povijesti nogometa. Sve što mogu reći je da je on najbolji iz svoje ere", poručio je Ronaldinho.

Messi je cijelu karijeru proveo u Barceloni. Debitovao je još 2005. godine i za proteklih 15 godina odigrao je 731 utakmicu na kojima je postigao čak 634 gola i uz to upisao 285 asistencija.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Prije dvije sedmice izgledalo je kao da se njegova karijera u Barceloni bliži kraju poslije svih problema i sramotnog poraza od Bayerna (8:2), ali je on odlučio da ostane.

Pristao je na još jednu sezonu u Barceloni, ali ako se igra ne popravi, možemo biti sigurni da će na kraju ove sezone spakovati stvari i definitivno pobjeći.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.