Objavljen Messijev prvi intervju u Barceloni: "Nedostaje mi visine..."

Argentinac je s 13 godina došao u Evropu

Objavljen Messijev prvi intervju u Barceloni: "Nedostaje mi visine..."

E. Škorić

Lionel Messi smatra se jednim od najboljih nogometaša, ne samo današnjice nego i svih vremena.

Messi je nedavno imao veliku sagu u Barceloni i bio je na pragu da napusti katalonski klub, ali je ostao vjeran i provest će tu barem još jednu sezonu. Kao dječak od 13 godina je stigao u Barcelonu, a sada je objavljen i prvi njegov intervju koji je dao po dolasku u Španiju.

"Počeo sam da igram sa pet godina u ekipi iz susjedstva Grandoli, gdje se svake nedjelje okupljala čitava porodica, a imali smo i nezaboravnih trenutaka. Kasnije sam, kada sam imao sedam godina, otišao u Newell's zahvaljujući mom bratu. Tamo sam igrao do 14. godine, nakon čega sam prešao u Barcelonu", govori Messi u prvom intervjuu po dolasku u Barcelonu, pa nastavlja:

"Da, istina je da sam jako sretan ovdje. Ništa nije nalik životu u Argentini. Uprkos tome što je moja zemlja u kojoj imam prijatelje i porodicu, ovdje živimo drugačije i mnogo bolje. Kad sam stigao, počeo sam igrati sa momcima iz B tima. Odigrali smo dva meča, jedan u gostiam i jedan kući. U prvih nekoliko minuta zadobio sam povredu. Kad sam saznao da neću više igrati, bio sam shrvan. Bio sam vrlo uzbuđen što sam igrao na turniru sa svojim saigračima. a kad sam se vratio, trebalo je odigrati samo nekoliko mečeva. Ali morate maksimalno iskoristiti mogućnosti koje vam se pružaju na turnirima i prijateljskim utakmicama kako biste izgradili ritam za sljedeću sezonu".

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Igram na poziciji prednjeg veznog (AMF), volim primiti loptu i distribuisati je krilima kako bih stvorio šanse i ponekad na sebe preuzeo odbrambene igrače, a onda bih poistigao gol ili uposlio nekog od svojih saigrača. Još uvijek mi nedostaje malo visine. Ponekad se osjećam pomalo slabo kada moram da se borim za loptu. Sve u svemu, vjerujem da će mi postati lakše. Obično Južnoamerikancima treba više vremena da se prilagode evropskom nogometu jer je različi. Sad kad sam se navikao na život u Barceloni, osjećam da mi je sve mnogo lakše nego ranije", poručio je Messi.

Barcelona bi bila nezamisliva bez Messija, koji je klubu donio na desetine trofeja i ubjedljivo je najbolji igrač koji je nosio dres katalonskog ponosa. 

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Śmeker007
Pa grozno slusati ga, ovi Argentinci kradu slova haos, kao kod nas sto kaze neam umjesto nemam, a kod ovih svaka druga rijec tako..
1 0
selver79
joj što nemogu ovog španskog samo se sesekaju
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi