Milikov agent u Napulju s čelnicima Napolija

Upravo počinje ključni sastanak za transfer Džeke u Juventus

Edmir Škorić

Bližimo se završnici višesedmične sage oko Edina Džeke i u narednim satima stvari će biti jasnije.

Džekin transfer u Juventus nedavno je izgledao gotova stvar, ali se sve u međuvremenu zakomplikovalo. Za sve je kriv poljski napadač Arkadiusz Milik, koji ima određeni sukob s Napolijem i odbijao je transfer u Romu, zbog čega je rimski klub želio pričekati s transferom bh. napadača u Juventus.

Problem je, dakle, isključivo u dogovoru Milika i Napolija, dok su u međuvremenu i Roma i Napoli pronašli zajednički jezik i pristali na transfer, baš kao što se ranije Edin dogovorio s Juventusom, a ujedno je i Roma prihvatila ponudu iz Torina.

Počelo se nagađati da je Juve izgubio strpljenje i da dovodi Alvara Moratu, a mi se i dalje nadamo da će Edin biti taj koji će igrati pored Ronalda i Dybale u vrhu napada najtrofejnijeg kluba u Seriji A. U međuvremenu, vjerovatno i ključni sastanak za sudbinu Džeke održat će se u 17 sati u Napulju.

David Pantak, agent Milika, sastat će se s Napolijem kako bi pokušali napokon pronaći dogovor. U slučaju da ne pronađu dogovor, Roma definitivno odustaje od Poljaka, ali i od prodaje Džeke, koji bi u tom slučaju morao ostati u Rimu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.