Nova pravila u Italiji: Bonuccijevo igranje rukom nije penal!

Ispravna odluka sudije

Nova pravila u Italiji: Bonuccijevo igranje rukom nije penal!

A. Čaušević

Serije A je fudbalsko prvenstvo u kojem se najviše polemiše o suđenju, a klub koji je najčešće etiketiran je Juventus. 

Glavni čovjek sudijske komisije FIGC-a Nicolo Rizzoli je uoči starta prvenstva najavio promjenu pravila vezanih za penale što će dovesti do smanjenja broja kaznenih udaraca.

Rizzoli je od sudija tražio da na terenu procjenuju dinamiku, blizinu i samu akciju u slučajevima kada lopta u ruku pogodi igrača u kaznenom prostoru.

Prva sporna situacija viđena je na meču Juventus - Sampdorija. U 44. minuti lopta je nakon šuta Bonazzolija pogodila Bonuccija u ruku koja je bila daleko od tijela, ali je štoper Juventusa bio preblizu napadaču Sampdorije pa nije stigao reagovati.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Sudija Piccinini je imao odličan pregled, procijenio je da se radi o veoma bliskoj udaljenosti te prema novim pravilima ovakve situacije nisu dovoljne za penal.

Inače, ova situacije je izazvala dosta polemika u Italiji, posebno jer se radi o Juventusu, klubu koji je inače pod lupom kada je u pitanju skoro pa svaka sudijska odluka.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

zvjezdan10
Vidjećemo kako će procijenit kad bude trebalo svirat penal za njih....
9 1
Spartak
Oni smiju i rukama igrati, za buraniju je problem hehe
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi