FOTO - EPA

Ostaje kapiten

Džeko je sretan, u nedjelju kao kapiten predvodi Romu u meču sa Juventusom

Adnan Beganović

Transfer saga oko prelaska Edina Džeke iz Rome u Juventus konačno je završena tako da se i bosanskohercegovački reprezentativac može okrenuti novim izazovima u dresu svog kluba.

Iako je prelazak Dijamanta u Juventus u jednom trenutku izgledao kao gotova stvar, na kraju do transfera nije došlo, a dolazak Alvara Morate u redove Stare dame zapravo je i spustio zavjesu na ovu transfer sagu.

Džeko je želio otići iz Rome u Juventus, dogovorio je sve uslove vezane za dvogodišnji ugovor, a i Roma i Juventus su bili postigli dogovor. No, zbog na kraju nezavršenog posla oko prelaska Arkadiusza Milika iz Napolija u Romu, posao je propao pa Edinu nije preostalo ništa drugo nego da prihvati stvarnost.

A, ona kaže da će i u narednoj sezoni nositi dres Rome, no u proteklim danima se postavljalo pitanje da li će ostati kapiten ovog kluba.

Naravnom, s razlogom jer je želio otići, no italijanski mediji pišu da niti u jednom trenutku nije uslovljavao čelnike rimskog kluba zbog čega ih je ponovo "kupio".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Danas s Apenina stižu informacije da je Džeko zapravo sretan zbog ostanku u Rimu i da je njegova najveća želja vratiti se na pravi put, a to je postizanje golova u dresu Rome.

U nedjelju će prema pisanju italijanskih medija Džeko predvoditi Romu u duelu sa Juventusom i to kao kapiten kluba. Motivacije mu neće nedostajati.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.