Atletico nije jedini: Još jedan klub u igri za Džeku nakon što je propao plan da ode u Juventus

Obnovljeni interes

Atletico nije jedini: Još jedan klub u igri za Džeku nakon što je propao plan da ode u Juventus

E. Škorić

Bh. reprezentativac Edin Džeko ostao je bez transfera u Juventus, pa je Stara dama umjesto njega dovela Alvara Moratu.

Imali su Juventus i Roma, ali i Juventus i Džeko dogovor, sve je bilo spremno za transfer, no situacija između Arkadiusza Milika i Napolija natjerala je Romu da malo pričeka sa prodajom Edina, a Juventusu se itekako žurilo.

Na kraju je Juventus odabrao Moratu, pa Edin ostaje u Romi, ali nije isključeno da do 5. oktobra, do kada traje prelazni rok, napusti Olimpico.

Osim što se pojavila informacija da ga želi upravo Atletico, koji je pustio Moratu u Juventus, a pritom se zakomplikovao transfer Luisa Suareza iz Barcelone, sada se govori i o obnovljenom interesu Intera.

Inter i Antonio Conte još ranije su, prošlog ljeta, pokušavali da dovedu bh. napadača, ali nisu uspjeli i on je ostao u Romi. Sada i Vučica ima želju da rastereti budžet za plate prodajom Džeke, te da završi dovođenje znatno mlađeg poljskog reprezentativca, a Inter će pomno da prati razvoj situacije.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Džeko neće biti nesretan ako ostane u Rimu, ali sigurno je da bi i sam volio da napravi još jedan iskorak na zalasku karijere i da zaigra u nekom od klubova koji će se boriti za trofeje. Uz dužno poštovanje, Roma to skoro je izvjesno - neće.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nije.suplja
Nema para zelji, ko i celik ce te zavrsit, beeee
4 9
Dobar,Los,Zao
Treba i Zeljo da baci mamac,da pokaze interes.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi