Na istom stadionu sutra igraju i Plemići

Putokaz za Zrinjski: Lech u Limassolu dotukao do koljena Apollon

Endin Čaušević

Fudbaleri Lecha su se lakše od očekivanog plasirali u play-off Evropske lige jer su večeras u gostima deklasirali Apollon.

Lech je gostovao na Kipru kod ekipe Apollona i mnogi su očekivali veliku borbu za mjesto u play-offu. Međutim, Poljaci su održali pravu fudbalsku lekciju igračima Apollona i zasluženo su slavili sa 5:0.

Gosti su poveli u finišu prvog poluvremena, tačnije 42. minuti, kada je Ramirez asistirao, a gol za 0:1 postiže Tiba.

Činilo se da će Apollon u nastavku meča dati sve od sebe da se vrati u meč, ali su doživjeli katastrofu. Lech je već u 47. minuti poveo sa 2:0, a ovaj put strijelac je bio Ishak.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Samo desetak minuta kasnije bilo je 0:3 kada je mrežu Apollona zatresao Kaminski. U finišu meča Lech postiže još dva gola. Prvo je Sykora povisio na 0:4, dok je konačnih 0:5 postavio Tiba svojim drugim golom na meču.

Sutra na istom stadionu u Limassolu igraju APOEL i Zrinjski i nadati se da će gosti ponovo slaviti. Lech je pokazao Plemićima putokaz kako igrati na Kipru i sigurno je da će igrači Zrinjskog dati maksimum da zadaju udarac APOEL-u i šokiraju ih kao što je to Lech učinio Apollonu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.