Bh. klubovi igraju večeras

Sarajevo i Zrinjski na putu prema play-offu

Midhat Šljivak

Sarajevo i Zrinjski večeras igraju utakmice 3. pretkola Evropske lige koji će im u slučaju pobjede omogućiti da se naredne sedmice bore za ulazak u grupnu fazu takmičenja.

Aktuelni prvak Bosne i Hercegovine FK Sarajevo u Zenici će dočekati ekipu Budućnosti iz Podgorice, dok Plemići gostuju u Nikoziji kod APOEL-a.

Naravno, mnogo veće šanse za prolaz daju se FK Sarajevo. Bordo tim je favoritu meču protiv Budućnosti, ali ono što je sasvim jasno je da tim Vinka Marinovića neće srljati i da će igrati oprezno u ovom meču.

"Naravno da je utakmica od jednog značaja kako za nas tako i za Budućnost, pogotovo u ovoj vrsti takmičenja kada se igra samo jedna utakmica tako da će nam sutra trebati jedna maksimalna koncentracija na utakmici i obično te utakmice odlučuju neki sitni detalji, ali siguran sam da ćemo moji momci to dobro odraditi i imam maksimalno povjerenje u njih", rekao je Marinović pred Budućnost, dok je kapiten Krste Velkoski rekao:

"Želimo pobjedu, turnirski je sistem, najbitnija je pobjeda i da se prođe dalje, može biti 1:0 ili 5:0 ili na penale, najbitnije je da prođemo."

Meč Sarajevo - Budućnost igra se na Bilinom polju od 20 sati. Mozzart vam omogućava klađenje na ovaj meč, a opkladu OSTAVITE OVDJE.

Sa druge strane poprilično teži izazov ima Zrinjski iz Mostara.

Ekipa Mladena Žižovića gostuje kiparskom velikanu APOEL-u, ali naravno da predaje u ovom meču neće biti, iako je domaćin veliki favorit.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

"Očekujem da će oni možda dominirati u posjedu, ali imamo i mi svoje određene kvalitete i adute. Pokušat ćemo ih iskoristiti, pokušat iskoristiti njihove slabe strane koje imaju, ne igramo protiv Bayerna da oni nemaju nekoliko slabih tačaka koje smo mi vidjeli i ukazali na njih. Njihove slabe tačke trebamo iskoristiti i svesti greške na pristojan nivo u kojem ćemo moći da pariramo i da pokažemo da smo mi ekipa koja ima glavu i rep. Nezahvalno je prognozirati, ali svi mi želimo prolaz dalje", rekao je Žižović pred meč.

I ovaj meč igra se od 20 sati i kladionica Mozzart vam nudi mogućnost klađenja. OSTAVITE OPKLADU OVDJE.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.