Koliko novca je u igri za sutrašnji okršaj Sarajeva i Budućnosti?

Zna se koliko će pobjednik inkasirati

Koliko novca je u igri za sutrašnji okršaj Sarajeva i Budućnosti?

Endin Čaušević

Fudbaleri Sarajeva sutra na Bilinom Polju dočekuju Budućnost iz Podgorice u okviru drugog pretkola Evropske lige.

Bordo klub ima veliku priliku da se domogne play-offa jer je jasno da su veliki favoriti u sutrašnjem meču. To najbolje pokazuju i ponude na kladionici jer je kvota na pobjedu Sarajeva daleko manja nego na pobjedu gostujućeg tima iz Podgorice.

Bh. prvaku na ruku ide i činjenica što se igra samo jedan meč, te u slučaju pobjede protiv Budućnosti odmah se mogu okrenuti play-offu i meču protiv boljeg iz duela Riga - Celtic.

Sarajevo je dosadašnjim nastupom u Evropi itekako napunilo kasu jer su zaradili već skoro 1.5 milion eura. Plasman u prvo pretkolo Lige prvaka donio je Sarajevu u startu 800.000 eura, dok su pobjedom protiv Nomadsa inkasirali još dodatnih 400.000 eura.

Iako je Sarajevo u drugom pretkolu LP poraženo od Dynamo Bresta time su osigurali plasman u treće pretkolo EL što im je donijelo zaradu od 280.000 eura.

S druge strane, Budućnost je oborila rekord što se tiče zarade od Evrope jer su u dosadašnjim kvalifikacijama inkasirali 1.050.000 eura.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Sutrašnji meč je od velikog značaja jer će pobjednik u play-off i doći na samo jedan korak od grupne faze. No, također u igri je i pozamašna svota novca jer će pobjednik sutrašnje utakmice na Bilinom Polju zaraditi dodatnih 300.000 eura.

Ukoliko Sarajevo pobijedi Budućnost odlazak u play-off otvara neke druge dimenzije jer pobjedom u tom meču i plasmanom u grupnu fazu klub može zaraditi nevjerovatnih 2.290.000 eura, ali korak po korak.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Juve88
Ode keš u Vijetnam za sušene šišmiše
5 14
Bavarac95
Da bi došli do meča protiv celtica i sarajevo i celtic treba da ostvare pobjede ;) već par puta se spominje to na ovom portalu ovdje kao da je celtic već prošao svoj meč :D de novinari malo bolje pratite i radite posao za koji ste plaćeni Selam
14 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi