Putokaz za Zrinjski: Lech u Limassolu dotukao do koljena Apollon

Na istom stadionu sutra igraju i Plemići

Putokaz za Zrinjski: Lech u Limassolu dotukao do koljena Apollon

Endin Čaušević

Fudbaleri Lecha su se lakše od očekivanog plasirali u play-off Evropske lige jer su večeras u gostima deklasirali Apollon.

Lech je gostovao na Kipru kod ekipe Apollona i mnogi su očekivali veliku borbu za mjesto u play-offu. Međutim, Poljaci su održali pravu fudbalsku lekciju igračima Apollona i zasluženo su slavili sa 5:0.

Gosti su poveli u finišu prvog poluvremena, tačnije 42. minuti, kada je Ramirez asistirao, a gol za 0:1 postiže Tiba.

Činilo se da će Apollon u nastavku meča dati sve od sebe da se vrati u meč, ali su doživjeli katastrofu. Lech je već u 47. minuti poveo sa 2:0, a ovaj put strijelac je bio Ishak.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Samo desetak minuta kasnije bilo je 0:3 kada je mrežu Apollona zatresao Kaminski. U finišu meča Lech postiže još dva gola. Prvo je Sykora povisio na 0:4, dok je konačnih 0:5 postavio Tiba svojim drugim golom na meču.

Sutra na istom stadionu u Limassolu igraju APOEL i Zrinjski i nadati se da će gosti ponovo slaviti. Lech je pokazao Plemićima putokaz kako igrati na Kipru i sigurno je da će igrači Zrinjskog dati maksimum da zadaju udarac APOEL-u i šokiraju ih kao što je to Lech učinio Apollonu.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi