Debitovao za Barcelonu

Sitni detalj koji govori mnogo: Pjanić odmah osjetio razliku između Messija i Ronalda

Admin Čaušević

Miralem Pjanić je protiv Villareala upisao svoj prvi nastup u La Ligi. Bh. reprezentativac je priliku za igru dobio u posljednjih 15-ak minuta meča.

Već duže vremena Lionel Messi i Cristiano Ronaldo su veliki rivali, a Pjanić je jedan od rijetkih koji je imao i ima priliku da dijeli svlačionicu s fudbalerima koji su obilježili jednu eru.

Dok je bio u Juventusu Ronaldova glad za golovima je spriječavala da izvodi slobodne udarce jer Portugalac nije birao poziciju iz koje da šutira.

U Barceloni ga je dočekala potpuno drugačija situacija kada je do izražaja došla Messijeva velikodušnost, ali i dobrodošlica Pjaniću na Nou Camp.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Naime, na početku sudijske nadoknade Messi je izvođenje slobodnog udarca prepustio Pjaniću. Istinam pozicija je puno više odgovarala dešnjaku, međutim to ne treba da umanji odluku Argentinca.

Sažetke Pjanićevog nastupa uključujući i pokušaj iz slobodnjaka pogledajte u video prilogu. Podsjećanja radi, Barca je riješila meč u svoju korist rezultatom 4:0. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.