Ništa od utakmice večeras

Juventus došao na stadion, ali gosti nisu!

Edmir Škorić

Juventus je stigao na stadion Allianz, određena je i početna postava, ali meča definitivno neće biti.

Juventus i Napoli trebalo je da odmjere snage sa početkom u 20:45, ali gosti su odbili putovati u Torino iz zdravstvenih razloga, nakon što je njihov igrač Piotr Zielinski pozitivan na koronavirusa.

U Juventusu su se ponašali tokom cijelog dana "normalno", kao da će se meč igrati, pa su odradili ujutro trening, a autobus sa igračima je stigao u 19:45 pred stadion. Sve je bilo spremno za meč, no Napoli nije doputovao u Torino. Unatoč tome, igrači Juventusa istrčat će na teren kako bi ispoštovali pravila lige.

ASL (lokalno zdravstveno tijelo) iz Napulja objavilo je popodne izjavu u kojoj se inzistiralo da "nisu postojali potrebni uvjeti koji bi omogućili Napolijevo putovanje u punoj sigurnosti", ali iz Serije A nisu dali dozvolu za otkazivanje derbija 3. kola.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Kako sada stvari stoje, nije isključeno da Napoli izgubi utakmicu službenim rezultatom 3:0.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.