Upozorenje Zmajevima

Na Grbavicu stiže "ranjena životinja"

Admin Čaušević

Stadion Grbavica bit će domaćin možda i najvažnije utakmice za bh. fudbal u posljednjih nekoliko godina. Fudbalska A reprezentacija BiH će dočekati Sjevernu Irsku u polufinalu braža za Euro 2020.

Napadač Sjeverne Irske Conor Washington je upozorio Zmajeve da on i saigrači na Grbavicu stižu kao "ranjena životinja" nakon šokantnog poraza u Ligi Nacija od Norveške s 1:5.

"Prošli rezultat nije bio dobar i osjećamo se poput ranjenih životnija. Želimo da odigramo dobar meč da navijači mogu biti ponosni na nas", rekao je Washington.

"Ako pogledate prethodne dvije utakmice protiv Bosne i Hercegovine, posebno kući imali puno šansi i trebali smo imati dva ili tri gola prednosti."

"Analizirali smo uakmice, trebamo sada pogledati Bosnu i gdje postaviti zamke", dodao je strijelac dva gola u 23 nastupa za Sjevernu Irsku.

Obzirom da se igra jedan eliminacioni meč mogli bi se na kraju izdvoditi i penali. Washington će u slučaju potrebe biti spreman da preuzme odgovornost.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Kao napadač ne možete odbiti te pomente. U karijeri sam izveo nekoliko penala i imam pristojan učinak. Ne možete pobjeći od takvih trenutaka. Želite biti posljednji izvođač i onaj koji donosi pobjedu."

Osim Washingotna napadači selekcije Sjeverne Irske na koje može računati selektor Ian Baraclough još su Kyle Lafferty, Josh Magennis, Liam Boyce.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.