Reprezentativac Sjeverne Irske spreman na najluđi scenarij na Grbavici

Govorio o mogućim penalima

Reprezentativac Sjeverne Irske spreman na najluđi scenarij na Grbavici

E. Škorić

U četvrtak navečer će reprezentacija Bosne i Hercegovine ugostiti Sjevernu Irsku u polufinalu baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo.

Bit će to praktično prvi od dva koraka koji moraju da prođu izabranici Dušana Bajevića ako žele biti na smotri najboljih evropskih selekcija. Sjeverne Irce dobro poznajemo, namučili su nas već ranije u Ligi nacija, ali ovaj put utakmica je daleko važnija, pa shodno tome i teža i napetija.

Pošto se igra jedan meč i to na Grbavici, u slučaju neriješenog ishoda igrat će se dodatnih pola sata, a nisu isključeni ni penali. Kakva bi to tek drama bila?

Nogometaš Hull Cityja i reprezentativac Sjevern Irske Josh Magennis kaže da Sjeverna Irska neće biti uplašena pritiskom izvođenja jedanaesteraca ako to bude potrebno.

"Jedanaesterci su lutrija i to je okrutan način da se riješi pobjednik, ali moraš paziti da ne budeš neodlučan i da imaš povjerenja u svoje sposobnosti. To je lud način da se sve odluči, dramatično je, ali ako dođe do toga - moraš biti spreman da to napraviš", rekao je Magennis.

"To je luda situacija. Možete da vježbate koliko god želite, ali dok se ne nađete u takvoj vatri, ne znate kako odreagovati. Izvodim penale u Hullu i znam da je teško i da uvijek postoji pritisak", dodao je.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Pritisak je, naravno, veći što su utakmice važnije.

"Da, istina je da je taj pritisak veći ako igrate takvu jednu utakmicu, ali morate i tada biti smireni, odlučni, s vjerom u sebe. Ne smijete mijenjati svoje mišljenje. Ako vam golman i odbrani penal, bar znate da ste uradili sve kako biste pomogli svom timu", zaključio je.

Top Komentari

MangasColoradas
...najludji scenario ce i dozivjeti,a to je 5 komada u njihovoj mrezi.
7 2
Ajax11
On bi do penala ??
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi