Samo zvanični susreti se uzimaju u obzir

Uz Bajevića samo još jedan selektor nije uspio ostvariti pobjedu nakon tri meča

Admin Čaušević

Kako sada stvari stoje Dušan Bajević će voditi oktobarske mečeve reprezentacije BiH, a da li će tako biti i dalje ne zavisi od njega. 

Na pitanje ostaje li selektor i dalje Bajević je na press konferenciji kazao da će to vjerovatno biti slučaj, ali da će sve zavisiti od predsjednika NFSBiH.

Inače, legendarni Mostarac se nije proslavio u prva tri susreta na klupi Zmajeva, isto tako nije uspio ni ostvariti prvenstveni cilj, plasman u finale play-offa pa i na Evropsko prvenstvo.

Protiv Italijana je odigran nekako i najbolji meč. U Firenci je bilo 1:1. Protiv Poljske je upisan poraz i pored početnog vodstva. Vodstvo je ispušteno i u najbitnijem meču protiv Sjeverne Irske koji su na kraju dobili na penale.

Bajević je tako i nakon tri zvanična duela bez pobjede, ali nije prvi kojem je to "uspjelo". Za trijumf u prva tri meča nije znao ni Mišo Smajlović.

Smajlović je tadašnje Ljiljane vodio početkom ovog stoljeća. Na startu kvalifikacija za SP 2002 upisani su porazi od Španije (1:2), Izarela (1:3), a u trećem kolu je bilo neriješeno protiv Austrije (1:1).

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Prvi pobjedu u zvaničnim susretima Smajlović je upisao iz četvrtog pokušaja kada je u gostima s 0:3 pobijeđen Lihtenštajn.

Obzirom da Zmajevi u četvrtom Bajevićevom susretu igraju protiv izuzetno jake Nizozemske nezahvalno je prognozirati da li će Princ s Neretve uspjeti ostvariti trijumf i iz četvrog pokušaja.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.