Spasitelj Sjeverne Irske o Grbavici: "Teško je ovo mjesto za igrati..."

Zmajevi izgubili na penale

Spasitelj Sjeverne Irske o Grbavici: "Teško je ovo mjesto za igrati..."

A. Čaušević

Bosna i Hercegovina je vodila protiv Sjeverne Irske, a na kraju je izgubila poslije slabijeg izvođenja penala i tako ostala bez plasmana na Evropsko prvenstvo. 

Reprezentaciju Sjeverne Irske je spasio Niall McGinn koji je početkom drugog poluvremna kada je zabio za 1:1.

U izjavi poslije utakmice McGinn je kazao da stadion Grbavica nije mjesto na kojem je lako igrati, ali da su on i saigrači na kraju ostvarili zacrtani cilj.

"Mislim da nismo imali najbolji start, stavili su nas pod pritisak. Ovo je teško mjesto za igrati i imaju dosta dobrih igrača", kazao je krilni fudbaler.

"Znali smo kako se regrupisati na poluvremenu, drugo poluvrijeme smo počeli veoma dobro, stvarali smo šanse i uspjeli smo biti u pravo vrijeme na pravom mjestu i izjednačiti."

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Najvažnije je da smo pobijedili i prošli dalje", zaključio je Niall McGinn.

Posljednja prepreka za drugi uzastopni plasman na Euro za Sjevernu Irsku bit će Slovačka, taj meč će se igrati 12. novembra u Belfastu.

Top Komentari

Ante G.
Tesko u smislu da je teren kao oranica... U Irskoj su njive ravnije. Sve ostalo je bilo laganica za Irce, nije bilo dileme da bolji idu dalje.
4 11
Vrana
Treba nam igrac u sredini sto ima srce da prodje jednog ili dva igraca,sto ide jedan na jedan i trazi prostor za sut ili dodavanje, ovo sto pjanic i ostali rade i ja mogu, nazad polako dodavati ili na stranu polako, treba imat srce i traziti jedan na jedan ili prekrsaj provocirat al vako nikad necemo nista moci, miske mi fali brate i mujdza pa spahic, medunjanin, ma dosta njih, nadam se da ce bolje biti, jer bosna se uvijek voli
8 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi