Koliko je Savez izgubio neodlaskom Zmajeva na Evropsko prvenstvo?

Velika je to šansa bila

Koliko je Savez izgubio neodlaskom Zmajeva na Evropsko prvenstvo?

S. Mlaćo

Imali smo vodstvo protiv Sj. Irske i činilo se zaplovili smo ka Evropskom prvenstvu.

Ipak, pali smo, primili pogodak, a onda nakon penala i izgubili. Ostaje žal jer se vidjeli da možemo i da imamo snage i znanja da pobijedimo neugodnog rivala.

Neodlaskom na EURO izgubili smo mnogo, u svakom pogledu. Najviše finansijskom, ali i svakom ostalom. Bila je to velika šansa ove generacije, pa ostaje veliki žal.

Samo u slučaju plasmana na EURO kasa Saveza bila bi bogatija za 9.25 miliona eura ne uključujući bonuse.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Uz to, svaka pobjeda na Evropskom prvenstvu donosi dodatnih 1.5 miliona eura, a osvojen bod garantuje 750.000 eura. Priliku nažalost nećemo imati, bar ovaj put.

Podsjetimo, plasman na EP izborit će 24 selekcije, kroz kvalifikacije i Ligu nacija.

Top Komentari

jassony
Jedina pozitivna stvar u ovom porazu je sto mafija nece rastalit pare od plasmana pogotovo dodikov krmojed vic(o)
9 0
fplbosnia
Odlicno. srbi su preuzeli saveza na celu sa Zeljkovicem iz borca, sto manje tih uhljubima novca, to bolje za nas fudbal.
8 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi