Sastaju se u grupnoj fazi Lige prvaka

Koeman upozorio Juventus: Pjanića ćemo iskoristiti na poseban način

Endin Čaušević

Krajem ovog mjeseca počinje nova sezona Lige prvaka, a na žrijebu smo dobili nekoliko zanimljivih grupa.

Jedna od grupa koja će biti u centru pažnje jeste ona u kojoj se nalaze Juventus, Barcelona, Dinamo Kijev i Ferencvaroš. Naravno, to je najviše zbog toga što ćemo ponovo imati šansu gledati okršaj Cristiana Ronalda i Lionela Messija.

Juventus i Barcelona su tradicionalno jedni od favorita da dođu do samog kraja, a tako će biti i ovaj put. O protivnicima iz grupe govorio je trener katalonskog kluba Ronald Koeman, a očekivano je najviše pažnje posvetio Staroj dami.

No, Koeman je iznenadio navijače Juventusa izjavom da je Barcelona najjači tim u ovoj grupi.

"Ovo je veoma važno takmičenja. U teoriji smo mi najbolji u grupi, ali to moramo dokazati na terenu. Počinjemo kući protiv Ferencvaroša i to će biti važna utakmica. Juventus je pokazao da svake godine imaju jak tim koji s iskustvom predvodi sjajan igrač poput Cristiana Ronalda", rekao je Koeman.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Holanđanin je potom poručio da vjeruje da će im i Miralem Pjanić pomoći u skautiranju Stare dame s obzirom da je upravo iz ovog kluba nedavno stigao u Barcelonu.

"Imamo Pjanića koji nam može dati informacije o svom bivšem klubu i pokušat ćemo to iskoristiti", dodao je trener Barcelone.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.