Koeman govorio o pojačanjima i otkrio koji igrač ga je posebno oduševio

Zadovoljan igračkim kadrom

Koeman govorio o pojačanjima i otkrio koji igrač ga je posebno oduševio

Endin Čaušević

Holandski stručnjak Ronald Koeman otkrio je prve utiske trenerskog posla u Barceloni nakon što je počela prva sezona.

Katalonci su odigrali tri kola u La Ligi i uspjeli su upisati dvije pobjede i jedan remi. Koeman je napravio nekoliko promjena u igračkom kadru u odnosu na prošlu sezonu i jasno je da je znatno podmladio ekipu.

Barcelonu su ove sezone pojačali Miralem Pjanić, Sergino Dest, Trincao i Pedri na koje Koeman itekako računa. U razgovoru za Mundo Deportivo poručio je da je sretan s ekipom koju ima, ali je priznao da su pokušali dovesti još nekoliko pojačanja.

"Sretan sam s ekipom koju imam. Pokušali smo dovesti još neka pojačanja, ali nismo uspjeli. To moramo prihvatiti i nastaviti raditi punom parom", rekao je Koeman, a potom se osvrnuo na pojačanja koja je klub uspio da dovede ovog ljeta.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Pedri i Trincao rade s nama od prvog dana i zadovoljan sam s onim što pružaju. Pedri ima tek 17 godina i volim koliko je posvećen radu i treniranju i on me zaista posebno oduševio. Trincao se isto brzo prilagodio našim idejama i on je također mlad igrač pred kojim je budućnost".

"Pjanić je stigao nešto kasnije od ostalih i korak po korak će uskoro biti spreman za cijeli meč. On ima zaista mnogo kvaliteta kao igrač. Na kraju tu je i Dest koji je tek stigao. Odigrao je odmah 20 minuta protiv Seville i pokazao je da će biti dobro pojačanje".

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije