Još ima nade

Bosni i Hercegovini potrebno svjetsko čudo!

A. Čaušević

Bosna i Hercegovina se nalazi na rubu povratka u Ligu B UEFA-ine Lige nacija. 

Nakon četiri odigrana kola u grupi s Italijom, Nizozemskom i Poljskom popularni Zmajevi su osvojili dva boda s učinkom od dva remija i dva poraza.

Do kraja su preostala dva kola i Bosni i Hercegovini je potrebno svjetsko čudo ukoliko i naredeno izdanje Lige nacija želi dočekati u elitnom dijelu takmičenja.

Trenutno stanje na tabeli je sljedeće: Poljska ima sedam, Italija šest, Nizozemska pet, a Bosna i Hercegovina dva boda.

U narednom kolu Zmajevi gostuju popularnim Lalama i ukoliko žele da ostanu u Ligi A moraju pobijediti u Amsterdamu što se prema dosadašnjim rezultatima, ali i igri čini nemogućom misijom.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Ako pobijede Nizozemsku Edin Džeko i društvo bi i u posljednjem kolu protiv Italije morali ostvariti pozitivan rezultat, odnosno pobijediti ili remizirati u zavisnosti šta Nizozemska uradi protiv Poljske.

Dakle, računica je jasna. Zmajevi prvo moraju pobijediti Nizozemsku u gostima da bi zaržali šanse za opstanak, a zatim i Italiju kući ako ne žele da zavise od ostalih.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.