Bajević: Igrači su umorni fizički i psihički, nije lako odigrati tri utakmice u šest dana

Bh. selektor nakon meča

Bajević: Igrači su umorni fizički i psihički, nije lako odigrati tri utakmice u šest dana

E. Čaušević

Bh. reprezentacija poražena je večeras sa 3:0 na gostovanju kod Poljske u meču 4. kola Lige nacija.

Zmajevi su većinu susreta igrali s igračem manje jer je Ahmedhodžić dobio direktan crveni karton što su Poljaci iskoristili i lagano došli do pobjede.

Nakon meča selektor našeg tima Dušan Bajević izjavio je da smo nakon isključenja jednostavno izgubili kontrolu nad utakmicom.

"Dobro smo ušli u utakmicu i igrali korektno do crvenog kartona. Imali smo nekoliko prilika, ali smo nakon isključenja izgubili kontrolu. Morali smo da pravimo izmjene, a osjetio se i umor kod igrača. Morali smo zamijeniti Pjanića jer je imao bolove zbog povrede. Lewandowski je pokazao da je među najboljim igračima u Evropi i sve što je uradio bilo je kvalitetno", rekao je Bajević.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Na pitanje o fizičkoj spremi igrača selektor je odgovorio.

"Htjeli smo nakon poraza u baražu da napravimo bolje rezultate u Ligi nacija protiv Holandije i Poljske. Igrači jesu umorni i psihički i fizički. Nije lako odigrati tri utakmice u šest dana. Čestitam im jer su sve to izdržali. Neki nisu najspremniji došli na pripreme i sve je to uticalo na ovakve rezultate. Ne tražimo opravdanja, teško je i drugima. Međutim, bili smo prisiljeni da puno mijenjamo. Dobra stvar u ovom svemu je što smo svima pružili šansu i vidjeli sa čime raspolažemo".

Top Komentari

Fk1921
Mrs u takozvani veeleeeez glupane vrapcicki
8 49
TesanjskiBrnjo
Bajovicu kljusino veze ti nemas ti i Osko Osim ste dva najgora strucnjaka u BiH. Memisovic i Ibisovic da nemaju mjesta u ovoj selekciji. Sramota.
1 17

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi