Žele dovesti Haalanda

Lampard stvara mašineriju: Kako bi Chelsea mogao izgledati naredne sezone?

Endin Čaušević

Engleski mediji objavili su danas da će Chelsea narednog ljeta pokušati dovesti Erlinga Haaland.

Haaland je oduševio fudbalski svijet svojim igrama u Red Bull Salzburgu, a nakon fantastične sezone potpisao je za Borussiju Dortmund. Norvežanin briljira i u njemačkom klubu, ali mnogi vjeruju da će na kraju ove sezone ponovo promijeniti sredinu.

Mladog napadača povezuju najviše s Real Madridom, no engleski mediji objavili su danas da ga želi i Chelsea. On ima otkupnu klauzulu od 63 miliona eura koju će Plavci aktivirati ukoliko uspiju da postignu dogovor s Haalandom.

Chelsea je ovog ljeta doveo nekoliko zvučnih pojačanja, a s Haalandom bi riješili problem u napadu. Naravno, engleski mediji su već objavili kako bi sastav londonskog kluba mogao izgledati ako uspiju dovesti Haalanda.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Mogući sastav Chelseaja: Mendy, Azpilicueta, Thiago Silva, Zouma, Chilwell, Kante, Jorginho, Ziyech, Havertz, Werner, Haaland.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.