Messi prije šest godina razgovarao s Mourinhom i htio da ide u Chelsea, ali je napravio jednu grešku

Di Marzio objavio sjajnu priču

Messi prije šest godina razgovarao s Mourinhom i htio da ide u Chelsea, ali je napravio jednu grešku

Endin Čaušević

Lionel Messi je ovog ljeta bio na korak od odlaska iz Barcelone, ali je na kraju odlučio da ostane nakon što klub nije pristao na raskid ugovora.

Messi je tražio raskid saradnje i htio je da kao slobodan igrač napusti Barcelonu, ali čelnici katalonskog kluba do nisu dopustili i za njega su tražili ogromno obeštećenje koje niko nije mogao da plati.

Argentinac je na kraju ostao u Barceloni, ali već narednog ljeta će moći ići jer mu ističe ugovor. Međutim, čini se da ovo nije prvi put da je Messi pokazao želju da napusti katalonski klub i okuša se u nekoj drugoj ligi.

Naime, Gianluca Di Marzio je objavio za Sky Sport Italia da je Messi prije šest godina htio da ide u Chelsea. Tada je u ugovoru s Barcelonom imao otkupnu klauzulu od 250 miliona eura koju su Plavci bili spremni da plate.

Tada je Messi imao velike probleme s utajom poreza u Španiji zbog čega je išao i na sud. Cilj mu je bio da napusti Španiju i imao je namjeru da pređe u Chelsea nakon što je razgovarao s Joseom Mourinhom koji je tada bio na klupi londonskog kluba.

No, Di Marzio piše da je transfer na kraju propao jer je Messijev otac Jorge, koji je njegov agent, bio povezan s bivšim igračem Barce, Decom, i da na kraju nije išlo sve po dogovoru. Navodno, Messijev otac i Deco nisu znali da je on pričao s Mourinhom i da im je to krio zbog čega su na kraju sve stopirali.

"Želim u Chelsea i moramo požuriti s dogovorom", navodno je govorio Messi koji je tražio preko nekih prijatelja da ga spoje s Mourinhom što je na kraju i urađeno. Messi je putem video poziva razgovarao s Posebnim i članovima kluba koji su trebali raditi na njegovom transferu.

"Kako si, šampione? Rekli su mi za tvoju želju. Ti ne znaš koliko puta nisam mogao spavati zbog tebe jer sam pokušavao pronaći način kako da te zaustavim. Pokušavao sam bezbroj taktika koje su funkcionisale sve dok ti ne bi pronašao pobjednički dribling i postigao gol. Ti si najbolji. Tačka", kazao je Mourinho.

Tada su svi čekali da Mourinho pozove Messija u Chelsea i kaže mu otvoreno da ga želi u ekipi, ali su se iznenadili kada je Portugalac počeo da priča.

"Znaš šta ću ti reći? Ti trebaš da ostaneš tačno tu gdje jesi. Ne napuštaj Barcelonu jer će ti oni izgraditi kip. To je najbolje mjesto za igrača poput tebe. Međutim, ako jednog dana ustaneš i odeš doručkovati u trening-centar i ako kafa ne bude istog okusa, ako nebo postane sivo, ako više ne budeš volio svoj automobil, ako se budeš osjećao tužno pri povratku kući, ako ne budeš sretan, ako tvoja porodica ne bude sretna, onda u tom mračnom trenutku svog života... Da, morat ćeš ponovno otvoriti vrata sreće. A iza tih vrata, pronaći ćeš mene, Josea Mourinha, koji te čeka".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Messi je bio oduševljen s Mourinhom i zbog svega toga samo dodatno je želio da ide u Chelsea. Poručio je svom ocu da što prije završi transfer, ali onda je odjednom sve propalo. Chelsea je krenuo po Messija na ljeto 2014. godine, no kada je Deco, koji je vodio razgovore s klubom, saznao da su Messi i Mourinho razgovarali bez njegovog znanja odlučio je sve stopirati.

Deco je nazvao Messija i poručio mu da od transfera nema ništa i da ne voli kada mu rade iza leđa. Navodno, Messi je uvjeravo Deca, ali i svog oca da razgovora s Mourinhom nije bilo, ali već je bilo jasno za kajanje jer od transfera nije bilo ništa.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BlueBoys
Dobra serija....:)
2 1
Penderinos
Zar ono mourinhno ne reče da Messi smrdi
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi