Nekadašnji reprezentativac se penzionisao

Adnan Harmandić se oprostio od rukometa, više nije ni trener Bosne

Admin Čaušević

Adnan Harmandić je odstupio sa trenerske pozicije u RK Bosna Visoko, a istovremeno je i završio dugogodišnju igračku karijeru. 

Ova odluka stigla je nakon utakmica Bosna - Krivaja. Gosti iz Zavidovića su dobili taj meč 31:33, dok su domaći igrali s nekoliko igrača koji su imali simptome koronavirusa.

"Legenda bosanskohercegovačkog rukometa i proslavljeni bh. reprezentativac Adnan Harmandić odlučio je da odstupi sa mjesta trenera RK Bosna Vispak, ali i da se oprosti od aktivnog bavljenja rukometom. Iako je Upravni odbor RK Bosna Vispak Visoko želio da Harmandić ostane kao dio ekipe, on je ipak bio odlučan u svojoj namjeri da odstupi.

Na molbu Upravnog odbora, a naravno s obzirom na sav doprinos Harmandića u protekle tri i pol godine, on će ostati u klubu, na nekoj novoj funkciji. Upravni odbor kluba se Harmandiću zahvaljuje na svemu što je uradio u dresu Bosne i na klupi Bosne u ove tri i pol godine i odaje mu veliko priznanje za sve. Ado hvala ti i idemo dalje!!

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

O ostalim stvarima i dešavanjima u klubu, bit ćete obaviješteni u što skorijem periodu", naveli su iz Bosne.

Harmandić je dugo vremena nosio dres reprezentacije BiH igrao je za zenički Čelikim Izviđač, sarajevsku Bosnu, Gorenje, Bjerringbro-Silkeborg, Wetzlar, Coburg i visočku Bosnu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.