Meč 17. kola Premijer lige

Sušić režirao preokret, Sarajevo na Koševu bolje od Radnika

Endin Čaušević

Fudbaleri Sarajeva danas su na Koševu nakon nevjerovatnog preokreta pobijedili Radnik sa 2:1 u meču 17. kola Premijer lige.

Radnik je prvi zaprijetio u večerašnjem meču dalekometnim pokušajem Gogića, ali je lopta otišla pored gola Sarajeva. Četiri minute kasnije pokušao je Mustedanagić na drugoj strani iz slobodnjaka, ali ostalo je 0:0.

Prvu pravu priliku na meču vidjeli smo u 15. minuti. Fanimo je odlično šutirao ka golu Radnika, ali je Kozić uspio da zaustavi njegov udarac.

U 18. minuti Handžić je uspio da postigne gol, ali je ranije akcija prekinuta zbog ofsajda. Ipak, na usporenom snimku moglo se vidjeti da se radilo o dosta diskutabilnoj situaciji.

Sarajevo ponovo prijeti u 33. minuti. Domaći su odigrali sjajnu akciju, ali na kraju je Đokanović loše šutirao i loptu je bez problema uhvatio golman Radnika. Do kraja prvog dijela nije bilo previše uzbuđenja i ostalo je 0:0.

I u drugom dijelu gledali smo incijativu Sarajeva, dok je Radnik čekao šansu iz kontri. Prvo uzbuđenje vidjeli smo u 62. minuti kada je Velkoski sjajno šutirao sa 25 metara, ali je Kozić ponovo to odbranio.

Sarajevo je napadalo i tražilo šansu, dok su se igrači Radnika samo fokusirali na odbranu svog gola. Bordo klub je mogao do gola u 83. minuti kada je Fanimo uposlio Sušića, ali u posljednji trenutak Novaković je izblokirao njegov udarac.

U 88. minuti šok na Koševu. Radnik je uspio da povede sa 1:0 kada se Lazić odlično snašao u kaznenom prostoru domaćeg tima nakon centaršuta Nikića, te je savladao Kovačevića za vodstvo kluba iz Bijeljine.

Međutim, samo minutu kasnije Sarajevo je uzvratilo. Do lošte je došao Sušić koji s nekih desetak metara šalje loptu u mrežu nemoćnog Kozića za 1:1. U prvoj minuti nadoknade Sarajevo stiže do nevjerovatnog preokreta.

Sjajni Sušić je ovaj put asistirao, a mrežu Radnika pogađa Fanimo za konačnih 2:1 i nastavak sjajne serije bordo kluba.

Premijer liga, 17. kolo:

Sarajevo - Radnik 2:1

Sarajevo: Kovačević, Pidro, Hebibović, Mustedanagić, Velkoski, Miličević, Pejović, Đokanović, Handžić, Dupovac, Fanimo.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Radnik: Kozić, Nikić, Novaković, Sušić, Mekić, Bradonjić, Gogić, Huseinbašić, Vušurović, Šubert, Janjić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.