Foto - EPA

Pep traži veliko pojačanje

Guardiola ima jasnu želju za ljetni prelazni rok

Midhat Šljivak

Lionel Messi često se povezuje sa prelaskom u Manchester City.

Proteklog ljeta Građani su navodno imali spreman ogroman ugovor za argentinsku zvijezdu, ali on je na kraju ostao u Barceloni.

Činjenica da Messi narednog ljeta ponovo može napustiti katalonski klub, ako to želi, ponovo donosi priče o njemu i Cityju.

Međutim, pored Messija Pep Guardiola želi i momka koji je oduševio fudbalski svijet u proteklih godinu dana. Radi se o napadaču Borussije iz Dortmunda Erlingu Haalandu. Norveški napadač i ove sezone je spektakularan, a Guardiola ga svim silama želi vidjeti u svom timu naredne sezone.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Haaland ima opciju da ode iz Borussije za 75 miliona eura. Gotovo da nema velikog tima koji ne bi ponudio ovu cifru, a pored Cityja interes za njega pokazuju Manchester United i Real Madrid.

Ponuda Cityja i Guardiole će sigurno biti financijski moćna. Financije su nešto što privlači čuvenog agenta Mina Raiolu i ne bi bilo nikakvo čudo ako Haalanda završi na Etihadu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.