Erling Haaland tražio od Borussije da ode u Katar, klub ga pustio

Oporavlja se od povrede

Erling Haaland tražio od Borussije da ode u Katar, klub ga pustio

Edmir Škorić

Norveški napadač Erling Haaland propušta završni dio 2020. godine.

Haaland je bio u velikoj formi do utakmice protiv Koelna, kada se nije uspio upisati u strijelce, ali da stvar bude još gora, desila mu se povreda zbog koje je propustio duele Lige prvaka protiv Zenita i Lazija, a nije igrao ni protiv Einctrahta meč Bundeslige.

Do kraja godine Haaland više neće igrati. Propustit će Stuttgart, Werder, Union Berlin i Braunshcweig, a njegov povratak očekuje se tek početkom 2021. godine. Zanimljivo da je tražio od kluba dozvolu da ode u Katar i tamo se liječi.

"Okružen je stručnjacima i želio je da ode u Katar. U kontaktu je s nama i istog razloga smo postigli dogovor", rekao je Michael Zorc, izvršni direktor Borussije.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Prije povrede Haaland je imao 17 golova na 14 utakmica u svim natjecanjima. Unatoč njegovom izostanku, Borussia se plasirala u osminu finala Lige prvaka, a Norvežanin će u Kataru boraviti narednih sedmica i tamo će u ponedjeljak saznati novog rivala u Ligi prvaka.

Top Komentari

IzgubljeniSlon
u katru ima dobre prasetine
0 8
Van_Ze_Maljac
Kakav mentol komentar, nevjerovatno!!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti