Najbolji trener svijeta

I Klopp je bio u šoku kada je Wenger pročitao njegovo ime: "Htio sam biti ljubazan..."

Endin Čaušević

FIFA The Best nagrada trenutno se održava u Zurichu.

Zbog pandemije koronavirusa ova ceremonija se radi online, te se dobitnici nagrada javljaju putem videolinka.

No, veliko iznenađenje bilo je tokom dodjele nagrade za najboljeg trenera 2020. godine. U konkurenciji su bili Marcelo Bielsa, Hansi Flick i Jurgen Klopp, a svi su bili šokirani kada je nagradu dobio Klopp.

Mnogi su bili sigurni da će ovu nagradu dobiti Flick koji je osvojio sve što je mogao s Bayernom, ali to se nije desilo.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Kada je Arsene Wenger pročitao da je Klopp najbolji trener svijeta za ovu godinu na licu njemačkog trenera se moglo vidjeti koliko je šokiran. I sam je priznao da je htio pokazati ljubaznost što će se javiti putem videa, ali da nije uopšte očekivao da će osvojiti nagradu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.