Poljak iznenadio svojim izborom

Šta će reći Messi i Ronaldo? Glasovi Roberta Lewandowskog u centru pažnje

Endin Čaušević

Napadač Bayerna, Robert Lewandowski, večeras je izabran za najboljeg igrača svijeta za 2020. godinu.

Lewandowski je prošle sezone s njemačkim klubom osvojio sve što je mogao i zasluženo je dobio nagratu The Best u izboru FIFA-e.

Za najboljeg igrača glasali su selektori i kapiteni reprezentacija iz cijelog svijeta, novinari i naravno navijači. Nakon ceremonije FIFA je objavila i kako su svi glasali što je privuklo dosta pažnje.

Naravno, u centru pažnje našli su se i glasovi koje je Lewadowski dao kao kapiten reprezentacije Poljske.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Naime, Lewandowski je pet bodova dao Thiagu Alcantari što je sve iznenadilo, a tri je dao Neymaru. Jedan bod poljski napadač je dao Kevinu de Bruyneu i za mnoge je bilo iznenađenje što niti jedan bod nije dao Messiju ili Ronaldu.

S druge strane, Ronaldo je dao Lewandowskom pet bodova, a Messi mu je dao jedan bod.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.