Šta se desilo?

Nemile scene u Trebinju, iz Bosne poručili: Nacionalizam se ne smije tolerisati!

Esmer Oštraković

Danas je odigrana utakmica između Leotara i Bosne i Visoko, a rezultat je pao u totalno drugi plan zbog dešavanja na utakmici.

Naime, u Trebinju su se desile nemile scene, a odmah nakon utakmice na zvaničnoj Facebook stranici su se oglasili iz visočke Bosne.

Njihovo saopštenje za javnost prenosimo u cjelosti.

"NACIONALIZAM SE NE SMIJE TOLERISATI

Povodom nemilih scena na kraju utakmica Leotar - Bosna Vispak, dužni smo se obratiti javnosti i pozvati Rukometni savez BiH da reaguje na nacionalističke ispade. Sa Rukometnim klubom Leotar imamo izuzetno dobre i korektne odnose, ali ponašanje igrača sa brojem sedam Aleksandra Milojevića, nakon utakmice u Trebinju je za svaku osudu i nadamo se da će i trebinjski klub reagovati na ono što je Milojević uradio. Naime, Milojević je našem igraču Mahiru Buriću nakon utakmice uputio riječi: "Je*em ti mater balijsku" i to je više puta ponovio.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Ovakvim stvarima nije mjesto na sportskim terenima i nacionalizam se ne smije ispoljavati, pogotovo od samih učesnika sportskih događaja. Pozivamo RSBiH i komesara lige da reaguju na ovo, a nadamo se da je i delegat Samir Suljević ovo zabilježio u svom izvještaju sa utakmice.

STOP NACIONALIZMU NA SPORTSKIM TERENIMA", stoji u saopštenju Bosne iz Visokog.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.