Foto - EPA

Bican je naredni zadatak

Još malo pa najbolji strijelac ikad: Cristiano Ronaldo nadmašio Pelea

Midhat Šljivak

Cristiano Ronaldo postigao je dva gola u pobjedi Juventusa nad Udineseom (4:1).

Portugalac koji će u februaru proslaviti 36. rođendan došao je tako do 758. gola karijeri i pretekao je na vječnoj listi najboljih strijelaca brazilsku legendu Pelea (757).

Iako Brazilci tvrde da je Pele postigao više od 1000 golova u karijeri, zvanični podaci su da je karijeru završio sa 757 golova.

Sa dva gola Ronaldo je došao ispred Pelea, a ispred Ronalda je još samo jedan čovjek - legenda Slavije iz Praga Josef Bican. On je u 530 utakmica u periodu od 1931. do 1955. godine postigao 805 golova.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ipak, s obzirom na to kako igra neće biti nikakvo čudo ako Ronaldo ubrzo nadmaši ovu brojku, jer u 36. godini života izgleda zaista fenomenalno.

Definitivno jedan od najvećih ikad.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.