Kreće borba: Juvents i Inter žele dovesti iskusnog Pellea

Trenutno bez kluba

Kreće borba: Juvents i Inter žele dovesti iskusnog Pellea

Endin Čaušević

Graziano Pelle je nakon nešto više od četiri godine odlučio da napusti Kinu i vrati se u Evropu.

Pelle je u kineski SD Luneng stigao na ljeto 2016. godine iz Southamptona za 15 miliona eura iako je tada imao nekoliko ponuda iz Evrope. No, odlučio se za Kinu gdje je bio jedan od najplaćenijih igrača na svijetu.

No, ovaj 35-godišnji napadač je slobodan igrač jer nije odlučio da produži ugovor s kineskim klubom, te mu je želja da u finišu karijere odigra još nekoliko sezona u Evropi.

Pelleov cilj je povratak u rodnu Italiju gdje je svojevremeno igrao za Parmu, Sampdoriju, Lecce, Cataniju i Crotone.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Iako ima već 35 godina interes za Pellea je pokazalo nekoliko klubova, a kako tvrdi Calciomercato tu prednjače Juventus i Inter. Navodno, oni su već stupili u kontakt s njim, te će Pelle vjerovatno potpisati za Juventus ili Inter.

Juventus traži klasičnog napadača kao zamjenu za Moratu, dok Inter želi dovesti konkurenciju Lukakuu i Lautaru jer bi argentinski napadač na ljeto mogao napustiti Meazzu.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Kenotala
Inter je jaci, bolji...idi tamo molim te.
0 0
SeriaA
Lautaro napustiti Inter i oni sad njega imaju za zamjenu ?? koji ste vi šabani to svjet nije vidijo
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti