Juventus se polako budi, čudesni Cristiano Ronaldo razbio Udinese
Foto - EPA

Dva gola i asistencija za Portugalca

Juventus se polako budi, čudesni Cristiano Ronaldo razbio Udinese

M. Šljivak

Juventus je u 15. kolu italijanske Serije A na svom terenu savladao Udinese rezultatom 4:1.

U jednoj zaista odličnoj utakmici Stara dama je na kraju došla do važna tri boda, ali Udinese je bio itekako opasan.

Gosti su igrali otvoreno od samog početka. Na samom otvaranju su uspjeli zabiti i gol, ali je on poništen zbog igranja rukom Rodriga De Paula.

Juventus je zatim preuzeo igru na svoju stranu, a u 31. minuti Bianconeri stižu do vodstva. Cristiano Ronaldo je protutnjao kroz odbranu gostiju i zabio je za 1:0.

Ovim rezultatom se otišlo na odmor, a i u nastavku smo gledali izuzetno napadačku igru sa obje strane. Udinese je svoje šanse promašivao, možda bi bilo i drugačije da su barem jednu od njih iskoristili, a Juve je sve kažnjavao.

U 49. minuti Juve je poveo sa 2:0. Fenomenalnu asistenciju Cristiana Ronalda u pogodak pretvara Federico Chiesa.

Oglasi

Samo tri minute kasnije Aaron Ramsey zabija gol. VAR je reagovao i poništio ga, a Udinese potom propušta još nekoliko dobrih šansi i lopta večeras nije htjela u mrežu Bianconera.

Sve dileme oko pobjednik otklonjene su u 70. minuti. Bentancur dobro poslužuje Ronalda, a ovaj zabija za 3:0.

Udinese je u 90. minuti stigao do počasnog gola preko Zeegelaara (3:1) , a Juve je na kraju došao i do četvrtog gola preko Dybale i do važna tri boda pred veliki okršaj u srijedu protiv Milana.

Seria A, 15. kolo:

Juventus - Udinese 4:1

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

AmarSahi
Ovako treba igrati svaku utakmicu, e da sad čujem trollere koje vrijeđaju Ronalda sa nadimkom Penaldo, gdje ste sad? Nevjerovatan nastup njega i cjelog tima.
11 9
realno_govoreci
O osporavanju nogometnih kvaliteta Ronalda mogu pisati samo najveći laici ili trolovi. Čovjek koji je obilježio zadnjih 10 godina uz Messia zaslužuje mjesto medju najboljim ikada.U poznim godinama igra na najvećem nivou i drži svoj tim u vrhu.
10 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi